Kommentek

nyuszy

Tyû. Ez azért elég rosszul néz ki :x

viandr

Van egy rakás kép, csak nem akarom az egészet feltenni egyszerre, mert egész éjszaka itt ülhetek.
Azt elárulom, hogy itt még makulátlan :D

KeMa

Azt rakd má' fel, ahol KeMa szekercével veri le a 3 centis gittet :D :D :D

viandr

KeMa #4058:
Jó, elõkeresem, csak tényleg kurva sok kép készült, aztán ez volt elõl :D

obrotka gyula

elképesztõ, hogy mennyire le van lakva. :( sok sikert és kitartást kívánok, amúgy jöhet a többi fotó. :) :) :) jól láttam, hogy karcsi bácsi fogja lakatolni??

KG

Azóta tényleg máshogy néz ki, láttuk Karcsibánál.
Belekezdett már az öreg?

viandr

obrotka gyula #4061:
KG #4064:
Igen, már elkezdte.
Hogy õszinte legyek, amikor mondtátok, hogy dolgozik, kicsit féltem, de mikor láttam pár lakatolását, kicsit megkönyebbültem.
Az biztos, hogy nem lesz olyan, mint Gyulájé, de ahhoz képest, hogy mennyiért csinálja, szerintem jó lesz.

KG

viandr #4065:
És mennyiért csinálja?
Nem tudom, én néztem a Féjja Zsolti narancssárga autójának a padlólemezét, és nem gyõzött meg.
De láttam, szépen elkezdted lepucolni a belsejét. :)

Törölt felhasználó

A kék autód jobban tetszett ;) .

VadMacs

Aztaq, mellik tenyészláma tud ilyen kiváló (igényeSS :c) ) képeket csinálni, mint a két középsõ? Mintha csak futás közben lenne fényképezve... :D

Törölt felhasználó

VadMacs #4070:
Ennél, még én is jobban tudtam fotózni a kisszarral mi? :P :c)

VadMacs

Bikádi Gábor #4071:
mondaz valamit. :D
Remélem azóta max kutyák dobálására használod azt a szecskavágót. :c)

viandr

KG #4066:
Azt nem mondom, hogy nem lehet szebben, de momentán ezt tudom megfizetni, innentõl kezdve nem tudok mit csinálni. 100 alatt lesz, végösszeg még nincs.
Bikádi Gábor #4068:
Egen, az jobb állapotban volt. Sajnálom, is hogy eladtam, de muszáj volt :(
VadMacs #4070:
Így sikerült a fotó, ez van.

Törölt felhasználó

Egyébként én csak az alapkoncepciót nem értem. Mitõl is jobb ez mint a kék verda? Mert most ezzel a kúpos fehérrel mindent lehet, csak közlekedni nem. Azt vágom hogy átpapírozott motorja van, nade ez a felfúrt 600-as blokk mire lesz elég és mitõl lesz elõnyös? Ha rengeteg munkával sikerülne elérni egy KG, Bazéhoz hasonló állapotot, akkor azt mondom maximálisan megéri a befektetést. Ki tud pumpálni ez a tuning blokk 40-50 lóerõt? Vagy majd hivatalos motorcsere is lesz a prjoketben?

obrotka gyula

viandr #4065:
járj ki hozzá, amikor csak tudsz és segíts neki. ezzel gyorsítasz a folyamaton és egyben ellenõrzöd a munkát. ha gondolod, akkor valamikor felnézünk közösen az öreghez és lecsekkoljuk. :) :) :) (úgyis régen jártam nála. :) :) :) )

Nick_Marteen #4084:
én is inkább az alvázszámot raktam volna át, de így nemesebbek a célok. :) :) :)

viandr

Nick_Marteen #4084:
Álmondom miért :D
Mint korábban a csevegõben kiderítettem, ennek a blokknak hasonló felépítése van, mint pl. a 850 esnek, vagy a 900 as blokkoknak, sok alkatrésze csereszabatos, és azt hiszem petya írta annak idején, hogy 1055 cm3 ig fúrható maximálisan.
Egyébként ez nem 600 cm3 is, hanem 800. (gárilag 767, és elvileg 800 ra van felfúrva, de ez nem megerõsített tény, ezt Sanyinak is mondta az elõzõ tulaj, tehet vagy igaz, vagy nem)
Egyébként pedig egy kispók motorból jóformán semmit nem lehet kihozni, teljesen meg van kötve az ember keze.
Ebbõl egy kis okoskodással elég sok míndent ki lehet hozni. Ha pedig úgy döntök, hogy hagyom a picsába ezt a blokkot, nem szarakodom a generálozásával, vagy felfuratásával, akkor beleteszek egy másik, 850 es, vagy 900 as blokkot. A számot átüttetem, és már kész is. A kpm engedély ott van a kezemben, a motor, és alvázszám meg stimmel, tehát nem tudnak velem mit kezdeni. (persze a cél, a mostani blokk rendbetétele, csak azért írtam, hogy akár variálhatom benne a blokkot is, hogy lásd, sokkal szabadabban mozgok ezzel, mint egy gyári blokkos kispókkal)

obrotka gyula #4088:
1) Járok, most is mindjárt indulok :D
2) Alvázszám mizériába nem mennék bele igazából. Fõleg, hogy most szigorítják ezeket a lófasz mûszakikat, meg míndent...
Meg ezt a blokkot ha másik pókba tenném bele, akkor is az lenne az elsõ dolgom, hogy csupaszkasztnira szedem, körbelakatoltatom, megerõsítem, stb... Szóval sokat nem spóroltam volna. Egy másik rohadó kasztnis pókba, (mert melyik nem rohad?) nem tenném bele.

viandr

obrotka gyula #4088:
Ja, és köszönöm a felajánlást, élek a lehetõséggel :D
Jó lenne, ha te is kinéznél velem.

KG

viandr #4083:
Karcsibá mintha mást mondott volna, arról volt szó, annyit kér egy db elem cseréjéért, amennyibe az elem kerül. Sztem úgy jóval több lesz 100-nál.

Nick_Marteen #4084:
Az enyémhez hasonló állapotot hamar eléri, csak még le kell bontani 1-2 dolgot, és máris olyan csupasz lesz. :)

Egyébként a lényege ennek a papír, a 900-as blokkja is hasonló, sõt még az 1050-es 70 lovas Abarth is, tehát az eredetvizsgán kívül jóformán sehol nem mondanák meg, hogy mi van benne, viszont van papírja a 4 hengerrõl.

obrotka gyula #4088:
100%-ig egyet értek.

viandr #4092:
Igazából így is buktatható lesz az eredetvizsgán, mert az alvázszámot tartalmazó lemez körül gondolom elég sok mindent hegeszt a bácsi. Akkor meg már tökmindegy, hogy körbelakatolod azt a lemezt, vagy beleteszed egy másik kasztniba.
Sztem meg lehet úgy csinálni, hogy sehol ne bukjon el.
Ha még nem olyan erõs a kötõdés a fehér kacnijához, én tuti, hogy megvettem volna a helyedben egy ilyet: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1108803&command=ugras&screenwidth=1024 , és azt kezdtem volna átépíteni. Kasztnielemekbõl, munkadíjból simán kijön a vételár, még jobban is jársz sztem legalább egy százassal akkor is, ha Karcsibánál csináltatod, és akkor van egy szinte új bódéd új futómûvel, új váltóval, gyári szaggal, és nem lesz tele a Bundi lehelletével.
Hogy az enyémnél miért nem ezt tettem? :D :D Mert bolond vagyok. :) :D :D :D Nekem ez az autó az életem, nem tudtam volna megtenni.

KG

viandr #4093:
Szóljatok, ha Tik mentek!

obrotka gyula

viandr #4092:
holnap elvileg van egy szabadnapom (kicsit rohangálok, kicsit bontózok) és utána, ha gondolod felmegyünk az öreghez, megnézzük.

enyém már nem rohad. :) :) :) és nem is fog. :) :)

KG #4097:
menjünk együtt. :) :) :)

viandr

KG #4096:
Hát, túl sok melóm van már ígyi benne, szóval inkább helyre hozom ezt a kacnit. Máskérdés, hogy most nem is tudnám ezt megvenni, mivel a lóvé elment kacnielemekre, meg ugye a lakatolást is ki kell fizetni. Így meg lassan épül, apránként ki tudok adni ennyit rá, csak sajna egyszerre nem :(
Hát, nem tudom, Karcsibácsival összeszámoltuk,és valahol 100 alatt fog megállni, nekem ezt mondta, miután már látta a kocsit.

KG

viandr #4126:
Az oké, hogy túl sok melód van benne, de még mennyi lesz rajta? Ha meg veszel egy szép kasztnit, azon csak felcsiszolja a fényezõ a gyári festést, és már fújhatja is (vagy még azt sem).
Ha meg egyszerre nem megy ennyit kiadni, akkor biztos gyûjtögetnék lassacskán inkább, mint egy lakatosnak adogassam a lóvét.
A kasztnielemeket meg el lehet adni, nekem majdnem mindembõl 2-3 db volt, mert mindig találtam olyat, ami valami miatt szimpibb volt, és megvettem, de nagyrészükön túl tudtam adni.
Amúgy Karcsibá 120-130-at mondott a munkadíjra hétvégén.
Nem lebeszélni akarlak, csak azt mondom, ahhoz, hogy ez jól meg legyen csinálva iszonyat sok munkára és pénzre van szükség. Ha megnézed az én autómat, nem volt vészes a bódé, és mégis rengeteget szívok vele.

viandr

KG #4204:
Hát, igen, azért igazad van neked is.
Hát, megkérdezem majd karcsi bácsit, mert nekem nem ezt mondta. De ha ennyi, akkor ennyi, nincs mit tenni. (ezt még kinyögöm, de akkor a fényezés várat magára pár hónapot)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!