2010.01.11. Hétfő

Úgy három hónapja sógorom kapott céges autót, és én már a kispolskik eladása előtt nézegetem az autókat a neten. Sokáig azt hittem, hogy hogy egy E30 as BMW boldog tulajdonosa leszek, és hogy soha nem lesz Francia autóm. Nos, nem így alakult, de nagyon nem bánom :D Szóval nézegettem a bömbiket a neten, de azért eljátszottunk sógorommal azzal a gondolattal, mi lenne, ha a cliot venném meg tőle. Ő az első tulajdonosa, az autó nem ismeretlen, és tudtam, hogy sógorom különös gondot fordított a kicsire, hogy mindig perfekt legyen. Kevés kilóméter, erős, mégis kis fogyasztású motor,  jól felszerelt, szép állapotú, törve még nem volt, és baráti ár. Így a gondolatot tett követte, és December 26. án át is vettem tőle a kis méregzsákot, így egy kicsit karácsonyi ajándék feelingje is volt a dolognak :D
27. én kicseréltem az ablakmosó tartály motorját, mert az kegyetlenül meghalt.
Január 8, Péntek: (128000 km)
Vittem szervizbe, mert most vált esedékessé a vezérműszíj, feszítők, vízpumpa,... cseréje.
Hamár szét volt bontva, a főtengely első szimering is kicserélődött, a vezműtengely is új kupakokat kapott, és ha már itt tartottunk, a hosszbordás szíj se maradjon ki. Gyertyák cseréjét is megérdemelte, illetve a jobb felső motortartóbak is cserés lett, mert jan. 6. -án este már egy kicsit érezhető volt, hogy ott nem oké valami.

Akksi (Varta) másfél éves, téli gumi (Nokian, 175/65 R14) lemezfelnin egy éves, Nyári gumi alufelnire szerelve ( Michelin energy 175/60 R14) fél éves, tetőcsomagtartót kaptam hozzá, meg új gyujtótrafókat, (remélem egy ideig nem kell használnom őket) és még jópár dolgot, ami most nem jut az eszembe.
Olaj szűrő, olaj, légszűrő, pollenszűrő, stb... még nincs féléve, hogy cserélve lettek, így ezeket majd csak nyáron cserélem le, a benzinszűrővel egyetemben.

Képek hamarosan.
clio

Kommentek

bexxter

Tetõcsomagtartó thule 40e ft.. Nemrossz kisautó, én 1.5dci -vel mentem (3ajtós) 14ezer km-t az elmúlt 3hónapban. Nemtudom ez hány lovas, de az a dizel pályára alkalmatlan volt, városban viszont kellõen dinamikus. (mondjuk chippelve volt).

viandr

bexxter #40612:
Ez 72 kw, majdnem 100 paci. Nagyon durván jól megy, és fürge. Városban is jól lehet lavírozni vele, pályán is lehet elõzgetni vele.

viandr

bexxter #40612:
Az 1.5dci az a 65 LE ?

bexxter

viandr #40614:
ÕÕ, azthiszem 68, de mindegy is. Chippelve mondtak rá 85t... kitudja mennyi volt.

viandr

bexxter #40615:
hmm. Érdekes, mert azért egy ilyen pici autóhoz 85 ló, hát, nem azt mondom, hogy erõgép, de azért egy tartós 130-140 es tempót kéne tudnia produkálnia, és még egy elõzés is bele kell férjen...

Grosso

Gratula a szekérhez!

Ha már tárgyaljátok itt az 1.5dci-t, haveromnak olyan van, ha megnézitek a téli csúszkálásos bejegyzést, ott láthatjátok is, egy fekete, bár az eggyel újabb, mint a Tiéd. De az valami hihetetlenül megy, és hazudik :D Menni tényleg megy, és olyanokat írkál ki néha pillanatnyi fogyasztásnak, hogy 3,5 - 4 liter. És Zsolti azt mondja, tényleg kijön 4,5- 5 literekbõl, mégha tempósan is megy vele :D

viandr

Grosso #40644:
Mondjuk nekem nem 3,5-4 liter jön ki, de egyszer sikerült kihozni 6,5 re, de akkor se csúszkálás, se dugó nem volt benne. Most viszont inkább 7-8at fogyaszt városban, ( dugó, hóesés, és ökörködés függvényében :D )
Ami még tetszik benne, hogy alacsony fordulaton is nagyon
is egész jól húz, (5 ösbe el tudok közlekedni vele 40 el is, városban, és nem kell visszakapcsolnom elõzéshez) viszont magas fordulaton meg piszkosul megjön az ereje, Ha kicsit pörgetem, akkor esélye nincs másnak. Szal nagyon jó kis gép.

Tibee

Nekünk Thaliank volt ugyanezzel az 1.4-es 16 szelepes 98 pacis motorral. Nekem bejött, mert azt is elég szépen vitte, hát még a Clio-t hogy' viheti. :) A dízel meg úgyis traktorokba való, benzin a király! :D

viandr

Tibee #40660:
Látom, akkor vannak még páran, akiknek volt szerencséjük ilyen, vagy hasonló gépezethez :D
Nekem is nagyon bejön, és piszkosul fogja a kanyarokat. Mondjuk a gumik is jófélék rajta, de a futómû is nagyon bejön. Pont az a kategória, ami kanyarban is megmarad, de azért nem swift kemény, hogy szétrázza az ember nemesebbik felég :D (most nem az új swift rõl beszéltem, azokat nem vágom)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!