2010.04.28. Szerda

Az elmúlt hónapokban voltak történések, nem csak a clióval, úgyhogy most egy bejegyzésben megpróbálok mindent összegezni.
Szal.: Megvolt a nyári időre való átállás, felkerültek rá az alufelnik. Nagyon csinosak, főleg ezekkel a gumikkal :D Kikúrt fogják a kanyarokat, és mégsem rázza szét a seggem a pösti utakon. Igazából az egész futómű nagyon el lett találva ennél a típusnál.

Aztán. A kis francia kapott ledes helyzetjelzőket. Nézegettem már egy ideje, hogy kéne venni bele, de, csak kéket, pirosat, és egyéb színűeket találtam. Mikor az egyik autósboltban megpillantottam párszázé a fehéret, gondoltam megveszem.
A jobb oldallal kezdtem, mert az nagyobb szopás :D Rönultéknál úgy találták ki, hogy csak akkor tudd kicserélni a jobbos helyzetjelzőt, ha leszeded a lámpatestet is, ahhoz pedig egy picit meg kell bontani a kocsi elejét, hogy hozzájuss a torkszcsavarokhoz.  Szétszedtem, összeraktam, majd baloldalt két perc alatt kicseréltem, ott nem kellett bontani. Ekkorra már be is sötétedett, így a főpróba se maradhatott el. És akkor jött a basszájba. Kék...Nabazdmeg.
( KeMa: ez most egy kevésbé hivatalos árajánlatkérés, hogy mennyiből tudnál nekem csinálni faxa fényerejű Ledes helyzetjelzőket, illetve hogy vállalod e :D )
Úgyhogy mivel se időm, se kedvem nekiállni megint lebontani a jobb elsőt, így most egyenlőre maradnak ezek. Jól néz ki, csak nem az én stílusom, illetve a rend éber őreivel se szeretném megvitatni az ide tartozó jogszabályokat...
Amúgy kb. három hete voltam vele egy három napos autópálya túrán. Ahhoz képest, hogy meg volt pakolva a kicsike, tartottam a 130-140 es utazót, néha megjárattam a klímát, illetve volt egy 50 perces dugó az M0 on, meg 70 városi kilométer, csak 6 litert evett meg. Ennek kifejezetten örültem, illetve a motornak is jót tett egy kis koksz égetés. Azt hiszem jól kifogok jönni ezzel a kocsival hosszú távon :D
De ennyit a clioról.

Más vizekre evezünk, melynek tárgya egy 25 éves BMW.
Cimborámé a bömbi, és elkezdte rendberakni, rendbe rakatni. Kötelező szerviz megvolt rajta, cserére szoruló alkatrészek cserélve lettek, úgyhogy a műszaki állapota kiválónak mondható pár apróságot leszámítva. Idétlen króm díszítő elemek hamar lekerültek róla, és kezdődhetett a lakatolás, illetve múlthéten voltunk műszakizni is. Ennek a feladatával engem bízott meg, én meg átugrottam KeMa hoz, hogy segítsen, a vizsga előtti este, mondhatni az utolsó pillanatban, ezúton is köszönet neki a segítségért! ( az igazsághoz hozzátartozik, hogy én is csak délután kaptam meg a kocsit, a srácnak dolgozni kellett mennie másnap reggel, nem sikerült kivennie egy szabad napot) 5 ezret kértek rá a műszakira, ennek okai: A tank, és a benzinszűrő közti 20cm es benzincső repedezett volt, a gumik kissé öregek voltak rajta,de a profil mélység még jó volt, a jobb első tompított megadta magát, és világított a "kevés víz van a rendszerben" lámpa. ( a víz megfelelő mennyiségű volt ugyan, de a kis jeladó meghalt, az utolsó pillanatban már nem volt idő másikat beszerezni belőle) A jobb első világított még a vizsgát megelőző héten, így gondoltuk csak az izzó ment ki. Azt reggel, vizsgára való menet vettem bele másikat, és cseréltem ki, ( azt gondoltuk KeMa val, csak ennyi a baj) de utána se világított, visszafordulni meg már nem akartam, hamár elindultam.
Amúgy a vizsgabiztos megdicsérte az autót, mondta, hogy kiválóak a fékei, ( azok is cserélve voltak) látta, hogy a bakok, is újak, stb. stb. stb... Emiatt mondta, hogy látja, hogy az autó tényleg felújítás alatt van, és nagyjából kész is, emiatt nem buktatja meg ezért a pár apróságért. Ennyit a BMW ről.

Debreceni út következik, egy bérelt Transittal. A BMW-s srác kért meg, hogy segítsek neki bútorokat felhozni Debrecenből. Kis tanakodás után egyértelművé vált, autót kell bérelni. A transit jól bírta, bár benyakalt 10 litert, azért a 130 as utazót lehetett vele tartani. Hazafele jövet persze nem tudtuk kihagyni, hogy egy pihenős benzinkúton ne rakjuk ki az egyik ágyat, és pihenjünk rajta a délutáni napsütésben :)

Jöjjenek a képek:


Téli gummával. Nyáriasan :) Alufelni! Aranyos :) Debreceni túra. Transit Néha megálltunk pisilni is :D nemsokkal megvétel utána. nemsokkal megvétel után2 műszaki előtti délután, KeMa nál. műszaki előtti délután, KeMa nál 2

Kommentek

KeMa

Az az izzó ki volt égve :) . Lehet más baja is volt, de tuti ki volt égve :)

viandr

KeMa #43981:
Igen emlékszem, de jól kibaszott a bömbi velem, amikor másnap reggel kicseréltem vizsgára menet, és baszott megjavulni... Mindegy, így volt feelinges :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!