2010.11.01. Hétfő

Basztam. Most gumival, nem volt túl élvezetes, de azért megérte :D
Egy hete kedden kicseréltem a gumikat télire, mivel már igencsak jönnek a hidegek, illetve végre egy ürügy, hogy az autóval foglalatoskodjam.
Ellenőriztem a fagyállót is, -40 fokot mutatott a skála, úgyhogy ezzel sok tenni valóm nem volt szerencsére. A hátsó fékeknek viszont nem volt időm nekiesni, az Vasárnapra maradt. Szerencsére semmi komoly baj nem volt a hátsó fékekkel, de tavaly télen, ha nem használtam az autót egy hétig, és kiengedtem a kéziféket, akkor a kézifék kiengedése után kb. 1,5-2 mp. -el engedtek csak el a pofák. A fékpor miatt kicsit fenntapadtak. Gondoltam, ezt most kitisztítom, bár ezen a jelenségen kívül a teljes fékrendszer tökéletesen működött. Ez tényleg csak egy óra, meg persze némi féktisztító spray kérdése, ráadásul még az idő is szép volt, úgyhogy sógorommal nem volt nehéz rávennünk magunkat. ( Itt is köszönet a segítségért!)
Kapott a kocsi továbbá gumitálcákat a lábtérbe, illetve megvettem a téli szélvédő mosó folyadékot is, de annak a cseréje valószínűleg csak holnap, vagy szerdán lesz, nem volt időm ezzel foglalkozni.
Továbbá KeMa-val boltoltam egy fasza kis modult, ami azt csinálja, hogy ha lezárom az autót, akkor felhúzza a leengedett ablakokat. Ennek a beszerelése szintén idő kérdése, illetve azé, hogy KeMa mikor adja oda :P
Amúgy szerencsére minden rendben az autóval, alapvetően csak tankolni kell, de szerelem más autóját így is, úgyhogy nem is bánom, hogy ezzel ilyen gondok nincsenek :)
Jöjjenek a képek:
Már a téli gumikkal. Elkezdődött a meló Lássuk, milyen? -40 fok, bár a skála nem igazán látszik a képen Astran is téli kerekek vannak végre.

Kommentek

KeMa

Péntek? :) Ha nem zavarlak, akkor egy gumiharang-cserét, és alvázvédést is megejthetnénk a zsötöin :) Jönne Juli is, megmutatnánk neki az autószerelés szebbik felét is :D :D :D :D

viandr

KeMa #48053:
A szebbik felét :D Asszem... :D Elvileg jöhettek, megoldható a dolog, de én nem alvázvédõzöm, max. a saját kocsim :P :D
Legalább elhozod a modult is :D
( gyere hárombetûsre egy kicsit )

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!